Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

Nová generácia JBL reproduktorov prináša revolučné novinky

Začiatkom tohto roka v Las Vegas, na výstave najväčšieho veľtrhu spotrebnej elektroniky (CES), JBL predstavila nové modely prenosných reproduktorov, ktoré sľubujú posun v zážitku z hudby. JBL, ktorý už dlhé roky určuje trendy v tomto segmente, predstavil nové modely s ambicióznymi technologickými vylepšeniami, ktoré sľubujú vyššiu kvalitu zvuku a lepšiu konektivitu ako kedykoľvek predtým.

Nové modely JBL GO 4, Clip 5 a Xtreme 4 môžu na prvý pohľad vyzerať ako len mierne vylepšenia ich predchodcov, ale ich skutočný potenciál sa skrýva v ich schopnostiach a výkone. Okrem drobných dizajnových úprav a zvýšenej výdrže sa tieto reproduktory môžu pochváliť aj novou technológiou, ktorá mení spôsob, akým ľudia zdieľajú a počúvajú hudbu.

Inovatívna technológia Auracast

Medzi najvýznamnejšie inovácie patria technologické vylepšenia v oblasti komunikačného protokolu Bluetooth, konkrétne implementácia technológie Auracast. Táto nová technológia, ktorá bola predstavená organizáciou Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG), znamená revolúciu v spôsobe, akým sa zdieľa zvuk medzi rôznymi zariadeniami.

Technológia Auracast umožňuje bezproblémové prepojenie neobmedzeného počtu zvukových zariadení rôznych audio značiek. To znamená, že už nie ste obmedzení len na JBL zariadenia, ale môžete ľahko pripojiť reproduktory od rôznych výrobcov a vytvoriť tak pôsobivý zvukový systém.

Okrem toho umožňuje technológia Auracast aj zdieľanie zvuku s priateľmi a dokonca streamovanie pre veľké množstvo ľudí na verejných priestranstvách. Tieto vlastnosti otvárajú nové možnosti v oblasti zvukových zážitkov a umožňujú ľuďom pripojiť sa k hudbe bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú.

JBL a technológia Auracast

JBL sa rozhodol integrovať technológiu Auracast do svojich najnovších modelov reproduktorov, vrátane aj tých najzákladnejších a najpredávanejších modelov ako JBL GO 4. To znamená, že aj tí, ktorí si vyberajú zariadenia z nižšej cenovej kategórie, môžu teraz využívať výhody tejto revolučnej technológie.

Táto integrácia umožňuje prehrávanie zvuku simultánne a veľmi jednoducho. Malé reproduktory sa môžu pripojiť k väčším reproduktorom alebo dokonca k slúchadlám, čím sa vytvorí jedinečný zvukový zážitok. Týmto spôsobom sa JBL posúva smerom k ešte lepšiemu užívateľskému zážitku a otvára dvere novým možnostiam pre hudobné nadšencov.

Výhody technológie Auracast

  • Prepojenie neobmedzeného počtu zvukových zariadení rôznych audio značiek
  • Zvuk môžete prehrávať s priateľmi a dokonca streamovať pre veľké množstvo ľudí na verejných priestranstvách
  • Dva prípady použitia, ktoré sa často používajú ako príklad toho, kde môžete Auracast využiť sú letiská alebo posilňovne. Na týchto miestach je dôležité prehrávať simultánne to isté z viacerých zvukových zariadení
  • Okrem prepájania neobmedzeného počtu zariadení, budete schopní vysielať, resp. posúvať signál reťazovo aj na neobmedzenú vzdialenosť

Auracast a JBL reproduktory

Všetky novo predstavené prenosné reproduktory JBL už touto technológiu disponujú. Dokonca aj nezakladanejší a najpredávanejší model JBL GO 4, čo v tomto segmente a cenovej kategórii je bezkonkurenčné. To znamená, že bude možné prehrávať zvukový signál simultánne a veľmi jednoducho. Malé reproduktory sa môžu pripojiť na tie väčšie ako sú prenosné reproduktory a PartyBoxy alebo slúchadlá. Vy si teda môžete vychutnať zvuk z viacerých reproduktorov a odštartovať tak tú najlepšiu párty. Ikonu technológie Auracast nájdete aj na sérii Authentics, či modeloch JBL Charge 5 Wi-Fi, Boombox 3 Wi-Fi alebo najväčšom PartyBox Ultimate a tam je prisľúbená aktualizácia firmware.

JBL GO 4

Odvážny, farebný ultra-prenosný Bluetooth reproduktor JBL Go 4 sa zmestí do dlane a poskytuje čistý, hlasný zvuk JBL Pro s bohatými a pútavými basmi. Jeho novo prepracované integrované závesné pútko uľahčuje prenášanie kamkoľvek a množstvo farebných prevedení znamená, že si môžete vybrať takú verziu, ktorá sa hodí k vašej atmosfére. Navyše reproduktor je vodotesný a prachotesný, takže rád chodí von. A 7 hodín prehrávania znamená, že vám zaistí príjemné chvíle počas zábavného výletu alebo večerného posedenia pod hviezdami.

Vlastnosti JBL GO 4

  • Ultra-prenosný zvuk JBL Pro s výraznejšími basmi
  • Až 7 hodín prehrávania
  • IP67 odolnosť voči vode a prachu
  • Auracast
  • Podpora aplikácie JBL Portable
  • 49,99 ,- €

JBL Clip 5

Ultra prenosný Bluetooth reproduktor JBL Clip 5 je dostatočne malý na to, aby sa dal držať v jednej ruke, no nenechajte sa zmiasť veľkosťou – je veľký tam, kde sa to počíta. Široká, plne integrovaná karabína je dostatočne veľká na to, aby sa dala pripnúť takmer na čokoľvek. Výkonný menič a pasívny žiarič poskytujú väčší, hlasnejší zvuk JBL Pro a výrazné basy. Na jedno nabitie získate až 12 hodín prehrávania – a ešte viac, ak je zapnutá funkcia Playtime Boost. Keď už hovoríme o exteriéri, je vodotesný a prachotesný s certifikáciou triedy IP67, takže je prirodzené, že si ho vezmete na ďalšiu túru alebo kempovanie.

Vlastnosti JBL Clip 5

  • Ultra-prenosný zvuk JBL Pro s výraznejšími basmi
  • Až 12 hodín prehrávania
  • IP67 odolnosť voči vode a prachu
  • Auracast
  • Podpora aplikácie JBL Portable
  • 69,99 ,- €

JBL Xtreme 4

Je čas žiť nahlas! Prenosný vodotesný reproduktor JBL Xtreme 4 prináša masívny zvuk JBL Pro Sound ďalšej úrovne s úžasnou dynamikou aj pri najvyššej hlasitosti vďaka dvom výkonným basovým reproduktorom a dvom výškovým reproduktorom. Duálne pumpujúce JBL pasívne meniče vám poskytnú hlbšie basy, ktoré vás rozhýbu. Chcete si vziať hudbu von? Praktický ramenný popruh to uľahčuje, zatiaľ čo robustné gumené nárazníky a vodotesnosť a prachotesnosť triedy IP67 znamenajú, že náhly lejak alebo namočenie do jazera zábavu nezastavia. Keď je čas vytvoriť ešte väčší zvukový zážitok, spárujte dva reproduktory Xtreme 4 pre stereo zvuk.

Vlastnosti JBL Xtreme 4

  • Masívny zvuk JBL Pro Sound ďalšej úrovne
  • Až 24 hodín prehrávania
  • Pohodlný ramenný popruh
  • IP67 odolnosť voči vode a prachu
  • Auracast
  • Podpora aplikácie JBL Portable
  • Powerbanka
  • Vymeniteľná batéria
  • 349,99 ,- €

Všetky uvedené reproduktory už pohodlne nabijete pomocou univerzálneho rozhrania USB-C. A ak ste mimo možností nabíjania, model JBL Xtreme 4 a ďalšie vybrané modely (PartyBox Stage 320 a PartyBox Club 120) disponujú ľahko vymeniteľným battery packom. Stačí otvoriť batériový kryt, vybrať batériu, zasunúť novú a vaša párty môže pokračovať ďalej.

Budúcnosť v produktoch JBL

V blízkej budúcnosti môžeme očakávať že vlastnosť užívateľský vymeniteľných batérii sa dočkáme aj v ďalších predstavených modeloch, ako JBL Flip, Charge alebo Boombox spolu so zaintegrovanou funkciou zdieľania zvuku Auracast.

Auracast si určite nájde cestu aj do slúchadiel a vytvoria sa nové možnosti počúvania hudby. Viete si predstaviť že vysielate svoju hudbu pomocou Auracast do celého mesta. Len musíte mať dostatok svojich poslucháčov a sen sa stane skutočnosťou.

Pošlite článok známemu